Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εκλογικές διεργασίες και συντροφικά μαχαιρώματα


Εκλογικές διεργασίες και συντροφικά μαχαιρώματα
Του Απότα Δημήτρη dimapotas@gmail.com, http://dimapotas.blogspot.com

Με έκπληξη, η οποία, πολλές φορές, μετεξελίσσεται σε θυμό, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν οι πολίτες της πόλης μας και ειδικότερα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ «την δράση» του γραμματέα της νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, να περιφέρεται στα ΜΜΕ και να διαλαλεί την «απόφαση» της νομαρχιακής οργάνωσης να κρίνει αρνητικά το έργο του Δημάρχου της Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργου Αλεξανδρή.
Κατ’ αρχήν, στον καθένα πολίτη της πόλης επιτρέπεται να σχηματίσει προσωπική άποψη και να κρίνει θετικά ή αρνητικά το έργο του κάθε πολιτικού προσώπου.
Όταν όμως αυτός ο καθένας, είναι ο ίδιος πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα γραμματέας της Νομαρχιακής οργάνωσης, και εκφράζεται εν ονόματί της, θα είχε τουλάχιστον την στοιχειώδη υποχρέωση να αναφέρει τον τρόπο και τη διαδικασία που έφτασε στην απόφαση αυτή της αρνητικής αξιολόγησης του έργου του δημάρχου.
Ως σκεπτόμενος πολίτης θα ήθελα να ξέρω την άποψη, του κάθε μέλους της Ν. επιτροπής, αν ρωτήθηκε η άποψη της δημοτικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη και το αποτέλεσμα της όποιας ψηφοφορίας, αν προβλεπόταν τέτοια διαδικασία από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, και τέλος αν είχε το δικαίωμα της δημοσιοποίησης της.
Από ότι γνωρίζω δεν προβλεπόταν τέτοιου είδους ψηφοφορία, επομένως, έπρεπε να μεταφέρουν την άποψη κάθε μέλους της επιτροπής, στην κεντρική εκλογική επιτροπή και κατά συνέπεια και τις απόψεις των άλλων μελών της Ν.Ε., στα ΜΜΕ.
Την θετική, για τον νυν δήμαρχο, απόφαση, που έστειλε η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Αλεξανδρούπολης, η οποία είναι το πλέον αρμόδιο όργανο, για να έχει άποψη, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.
Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν τα μέλη της Ν Ε (ονομαστικά) και ο ίδιος ο γραμματέας, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2006, στήριξαν την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, αφού το ΠΑΣΟΚ επίσημα τουλάχιστον, τον υποστήριζε.
Πρέπει ο γραμματέας, αφού ο δήμαρχος είχε εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της θητείας του να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πόσες φορές ζήτησε να ενημερωθεί, από τον Δήμαρχο για την πορεία των δημοτικών πραγμάτων;
Πόσες φορές συνάντησε την άρνηση του Δημάρχου στην προσπάθειά του να ενημερωθεί και αν ναι, πόσα γραπτά αιτήματα έθεσε υπ’ όψη του δημάρχου;
Πόσα γραπτά υπομνήματα για «διόρθωση πορείας» των δημοτικών πραγμάτων έθεσε υπ’ όψη του δημάρχου, και σε πόσα απ’ αυτά δεν «συμμορφώθηκε» ο δήμαρχος;
Πόσες αναφορές προς τα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ έχει στείλει για να καταγγείλει την «λάθος κατά την άποψή του» πορεία του δημάρχου;
Ενημέρωσε ο δήμαρχος ως όφειλε το Δημοτικό συμβούλιο, και τους πολίτες για τα πεπραγμένα του Δήμου;
Ποιος από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής παρακολούθησε την ενημέρωση αυτή;
Πώς άραγε, αφού τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν σχηματίστηκε η συλλογική άποψη της Ν.Ε.
Είναι γνωστό στους πολίτες αυτής της πόλης ότι, ο δήμαρχος έχει να επιδείξει μεγάλο έργο σε όλους τους τομείς: οι κοινωνικές υπηρεσίες αναδιαρθρώθηκαν, ενισχύθηκαν οι υποδομές στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην καθαριότητα, στην ανακύκλωση, στο πράσινο και σε όλους τους τομείς και γενικά η πόλη μας άλλαξε πρόσωπο.
Αλήθεια γιατί δεν έδωσαν την «ευλογία» τους σε κανένα άλλο αυτοπροταθέντα ή ετεροπροταθέντα υποψήφιο;
Τουλάχιστον αυτοί κρίθηκαν θετικά!
Άραγε με ποια κριτήρια;
Την «κομματική νομιμοφροσύνη», την εντιμότητα, την ισχυρή προσωπικότητα, την ικανότητα συσπείρωσης ψηφοφόρων από όλο το φάσμα του εκλογικού σώματος; Σε ποιο απ’ αυτά υστερεί ο νυν δήμαρχος;
«Οι αρχές που διέπουν την ανάδειξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι η διαφάνεια, η διαβούλευση, η επικουρικότητα, η αξιοκρατία, η συνέπεια, η ανανέωση, η σύνθεση και η ενότητα», σύμφωνα με το άρθρο 49 του καταστατικού του κινήματος, τηρήθηκαν και πως στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης;
Βέβαια οι παροικούντες στην Αλεξανδρούπολη γνωρίζουν τα «έργα και τις ημέρες» στα τοπικά εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, και δεν μπορεί εν όψει της όποιας δημοσκόπησης πραγματοποιήσει το ΠΑΣΟΚ να περιφέρονται ως εξαπτέρυγα αφανών επίδοξων σωτήρων, για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη κατά του δημάρχου.
Είναι γνωστό σε όλους πως ο καθένας ασκεί πολιτική, που δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ, ενταγμένη σε προσωπικές φιλοδοξίες διαφόρων δουκών και βαρονέτων.
Επαναλαμβάνουν κάθε φορά τα λάθη του παρελθόντος και με τη τακτική τους αυτή θυσιάζουν την προοπτική νίκης της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης σε προσωπικά μικροπολιτικά οφέλη, και γίνονται «νεροκουβαλητές» στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Σπέρνουν ανέμους για να θερίσουν θύελλες!